De EGALiT Standaard

DE EGALiT STANDAARD

Toekomstbestendige applicaties

We bouwen apps die lang meegaan. En dankzij het Low-Code-platform van Mendix kunnen we deze snel ontwikkelen. Doordat we niet pas in de ontwikkelfase, maar al tijdens het ontwerp betrokken zijn, weten we precies wat onze klanten nodig hebben. De EGALiT-standaard betekent dat we alle apps aanpasbaar, schaalbaar en robuust opleveren. We hebben hier zelfs onze eigen EGALiT Standaard Architectuur (ESA) voor ontwikkelt. Dat klinkt misschien niet spannend, maar het bespaart je in de toekomst een hoop hoofdpijn, geld en moeite .

Aanpasbaar

In de ontwerpfase stellen we onder andere de eerste versie van het informatiemodel op; de taal van de klant geformaliseerd. Het is de basis voor het domeinmodel in Mendix. We bewaken de consistentie, zodat we structureel de taal van de klant blijven spreken. Zo kunnen we de wensen vertalen naar concrete IT-oplossingen. Vanaf het ontwerp tot ver in de toekomst. Aanpassingen aan de app zijn dan nog slechts een logisch gevolg.

Uitbreidbaar

We leveren onze snelle front-end resultaten aan onze klanten dankzij de hoge ontwikkelsnelheid die we uit Mendix kunnen halen. Onderhoud vindt plaats onder de motorkap, in de Mendix Modeler. Het is de kunst om hier het overzicht te bewaken. Dankzij onze krachtige en herkenbare standaard, het ESA-framework, is een kijkje onder de motorkap van onze apps alsof je een opgeruimde schuur inloopt. Eentje waarin we als EGALiT‘ers in no-time de weg weten te vinden. Ongeacht de grootte of complexiteit van de app, kunnen wij uitbreidingen snel en stabiel realiseren.

Robuust

We bouwen graag flexibele software die meebeweegt met de veranderende business. Dit mag nooit ten koste gaan van de robuustheid van de applicatie. Daarom ontwikkelden we het ESA Framework, waarbinnen we onder andere schermen, functionaliteit, bedrijfsregels en data-afhankelijke data (dependencies) van elkaar hebben ontkoppeld. Dit maakt wijzigingen minder foutgevoelig en bovendien controleerbaar. Daarnaast hebben we een eigen toolbox, waarmee we complexe database-transacties razendsnel op een veilige en gecontroleerde manier kunnen uitvoeren.

MENDIX

Snel en flexibel apps ontwikkelen


Mendix ontwikkelen à la EGALiT

We gebruiken het Low-Code platform van Mendix om onze apps te bouwen. We werken daarbij nauw samen met onze klanten, zodat de app precies doet wat ze er van verwachten. Wij zorgen dat IT en business elkaar verstaan. We vinden het leuk om die brug te slaan tussen de techniek en wat organisaties nodig hebben. Daarom willen we al vroeg in het proces betrokken zijn. Samen met onze klant aan de tekentafel. Dat doen we op onze eigen manier, met tools waarmee we het proces voor iedereen duidelijk en inzichtelijk maken.


bedrijfsprocessen in kaart

Onze Mendix Business Engineers bij EGALiT zijn bedrijfsprocesanalisten. We willen de processen achter de bedrijfsvoering van onze klanten snappen, voordat we gaan bouwen. Voordat we de app in beton gieten, moeten we dezelfde taal als de klant spreken. Pas dan kunnen we het hebben over requirements. We gebruiken hiervoor de tools die we op dat moment nodig achten. We modelleren het domein in de taal van de business en werken zo nodig bedrijfsprocessen uit aan de hand van BPMN (Business Process Modelling Notation).


microflows

Niet geheel ontoevallig is BPMN ook de standaard waarmee je in Mendix de flows uit programmeerd. In plaats van traditioneel codekloppen, bouw je de apps met deze modellen. Zo is de stap van klant naar code snel gemaakt. Alle logica is in Mendix dus visueel weergegeven, in plaats van in tekstuele syntax. Zo kan de klant makkelijker meekijken met wat we doen.


pagina’s

Met het onderdeel ‘pagina’s’ bouw je de scherminterfaces. Dat doen we met vaste bouwstenen die visueel weergegeven worden en instelbaar zijn, vrijwel zonder code. Via knoppen of out-of-the-box widgets koppel je de microflows met de logica aan de schermen. Voeg daar een uitstekend user interaction design aan toe en elke applicatie ziet er voor de gebruiker uniek uit.


domeinmodel

Het domeinmodel is het moederschip. Het legt de taal vast die onze klanten spreken en helpt ons samen de requirements op te stellen. We leggen verbanden tussen de verschillende typen data die in de app moet worden verwerkt. De afbeelding hierboven is een voorbeeld van een domeinmodel met auto’s, personen en parkeergarages.

Wil je ook leren in Mendix te ontwikkelen à la EGALiT? Of hoor je graag van een van onze Business Engineers hoe een domeinmodel precies werkt? Neem dan contact op, of zet je tanden in ons traineeship!