Onze projecten

ONZE PROJECTEN

EGALiT kent een verscheidenheid aan klanten en daarmee ook allerlei verschillende projecten. Onderstaand een aantal voorbeelden van applicaties die wij voor onze klanten hebben gerealiseerd.

NS Stationinformatie bronsysteem

Van studenten en werkenden die dagelijks reizen, tot gezinnen en dagjesmensen die spontaan de trein pakken. De NS is voor velen onmisbaar. En met zoveel sporen, stations en trajecten zijn de dienstregelingen behoorlijk uitdagend. Als er verstoringen optreden is actuele informatievoorziening een cruciaal onderdeel van de dienstverlening. Denk aan het tonen van reizigersinformatie in de NS-app, of de schermen die boven station perrons hangen. EGALiT heeft in opdracht van de NS een applicatie gebouwd waar een deel van deze informatie zijn oorsprong heeft. Een zogeheten stamdata-systeem.

NS medewerkers voeren op één plek de informatie in, waarna aanvullende informatie gegenereerd wordt en naar alle relevante IT-systemen van de NS wordt gedistribueerd. Zo worden bijvoorbeeld overstaptijden berekend van perron naar perron. Niet helemaal zeker in welke richting de trein vertrekt? Het ‘rijrichting’ pijltje uit de stamdata biedt de uitkomst. Pech, een boom op de overweg? De verstoringsinformatie is in meerdere talen beschikbaar in het stamdata-systeem en wordt direct omgeroepen in de relevante treinen. Als ontwikkelaar is het bijzonder om zo direct het eindresultaat van een geslaagd ontwikkeltraject nog dagelijks te kunnen aanschouwen, samen met nog duizenden andere medereizigers.

Boon Winkelbestel App

Campingwinkels, buurtsupers, boerderijen met een klein winkeltje op eigen erf; allerlei ondernemingen die net even anders aan hun voorraad komen dan de grote supermarktketens. Leverancier Boon Food Group biedt deze ondernemers uitkomst door gericht deze kleinere assortimenten op maat aan te vullen. Vervelende bijkomstigheid; wekelijks moeten de winkeliers beoordelen welke producten toe zijn aan aanvulling en dit telefonisch of per mail doorgeven aan Boon Food Group. De nodige administratieve handelingen dus.

Daarom heeft EGALiT de winkelbestel app gemaakt; eentje die geïnstalleerd kan worden op een eenvoudige handscanner. De winkelier hoeft nu enkel met zijn scanner in de hand door zijn winkel te lopen, een scan te maken van de barcodekaartjes voor de lege schappen en in te vullen hoeveel hij hiervan wilt bestellen. Na een rondje door de winkel klikt hij op indienen en Boon Food Group levert precies de bestelling zoals gewenst.

GGD GHOR Persoonlijke Beschermingsmiddelen

Aan het begin van de corona-uitbraak kwam GGD GHOR op IT-vlak voor allerlei uitdagingen te staan. Nieuwe processen doken op en verdwenen weer, alles wat door het RIVM gevraagd werd moest de GGD GHOR zo snel mogelijk op digitale wijze ondersteunen. Eén van deze processen was het in kaart brengen van de regionale en nationale capaciteit van persoonlijke beschermingsmiddelen (o.a. mondkapjes, wegwerphandschoenen, oogbescherming etc.).

Zowel de behoefte als de voorraden wisselde van dag tot dag. EGALiT heeft een app ontwikkeld waarmee de GGD allerlei voorraad-uitvragen op dagelijkse basis op haar locaties kon uitzetten. Tevens omvatte deze app het inzichtelijk maken van beschikbare testcapaciteit per locatie en capaciteit van bron- en contactonderzoek. In de tussentijd is de app doorgeëvalueerd naar een algemenere app voor het uitzetten van allerlei vragenlijsten.

Fugro Bodemonderzoek

Fugro is een bedrijf dat gespecialiseerd is in bodemonderzoek. Dat doen ze zowel op land als op zee. Voor het onderdeel Fugro Netherlands Marine hebben we een Mendix applicatie gebouwd om de inzet en het onderhoud van materiaal te managen. Dit zijn bijvoorbeeld ‘kleine’ boortorentjes aan boord van hun schepen, die soms kilometers diep onder water de bodem onderzoeken. Dat stelt natuurlijk vrij hoge eisen aan het materiaal, waarvoor strakke onderhoud- en certificering-schema’s zijn ingericht.

De applicatie die EGALiT gebouwd heeft houdt bij welk materiaal allemaal nodig is voor een project, en beheert ook het onderhoud en de certificering daarvan. De applicatie kan ook op de Fugro schepen gebruikt worden. Omdat dit midden op de oceaan kan zijn, is hiervoor een PWA (Progressive Web App) module gebouwd. Op deze manier kan de app ook offline werken met data die vanaf het hoofdkantoor gesynchroniseerd wordt zodra een verbinding weer mogelijk is.