Over ons

WIJ ZIJN EGALIT

Flexibele low-code ontwikkelaars: dat is lekker werken

Bij EGALiT bouwen we applicaties. Dat doen we altijd met Mendix app-ontwikkeling, vanuit verschillende expertises. We werken samen aan projecten, waarbij we elkaar altijd helpen om nog beter te worden.

we staan niet graag in de file

En daarom gaan we flexibel met onze werktijden en reismomenten om. Tijdens een treinreis buiten de spits kan je fijn doorwerken. En een stressloze autorit is het moment om je noodzakelijke telefoontjes te plegen. Lekker efficiënt. Files en drukke treinen, daar worden wij niet gelukkig van. We hebben een kantoor en kunnen ook prima remote werken, lekker afwisselend dus!

een bont gezelschap

Dat zijn we. We delen onze affiniteit met IT, maar zitten allemaal anders in elkaar. EGALiT is een platte organisatie, we staan open voor elkaars ideeën. Oud leert van jong en jong leert van oud. Zo proberen we het beste in elkaar naar boven te brengen.

leuke dingen doen

We vinden ons werk leuk en maken ook ruimte voor andere activiteiten. Zo borrelen we regelmatig en proosten we op onze projecten. Daarnaast gaan we ieder jaar skiën, zo wisselen we lekker werken af met ontspanning.

johan van duinkerken

Met veel enthousiasme ben ik in 2023 bij EGALiT als mede-eigenaar met de focus op business development ingestapt. Onze uitdaging is om IT-uitdagingen bij organisaties op te lossen en bedrijfsprocessen te verbeteren. Met onze ESA aanpak binnen de Mendix omgeving boekt EGALiT hiermee mooie resultaten.

walter moerkerken

In 2017 ben ik als business analist gestart bij EGALiT. In een paar maanden tijd ben ik klaar gestoomd voor Mendix en heb ik de kracht van het platform mogen ervaren. Ik ben verantwoordelijk voor de operationele zaken binnen de club, maar bouw ook nog regelmatig mee aan de apps voor onze klanten.

CHRISTIAN DONDERS

In de zomer van 2023 heb ik de overstap gemaakt vanuit het hoger onderwijs naar EGALiT. Ik vervul de rol van Solution Architect en buig me over de technische vraagstukken. Kennisontwikkeling binnen de club staat hierin voor mij centraal, zodat iedere EGALiT-er met de juiste bagage aan een project kan beginnen.

MAURICE SPIEGELS

Met een traineeship als kick-start heb ik bij EGALiT vanaf 2017 mezelf ontwikkeld in de rol van Mendix business engineer. Net als mijn collega’s ben ik gedreven en bijna verslaafd aan het meedenken, adviseren en daadwerkelijk realiseren van webapplicaties die voor mensen een (enorme) verbetering mogelijk maken.

amanda henzen

In 2019 heb ik de overstap gemaakt naar de IT en ben ik bij EGALiT werkzaam als Mendix Business Engineer. In deze tijd heb ik mee kunnen werken aan projecten bij onder andere Hogeschool Utrecht, GGDGHOR en PostNL. Naast het bedenken en bouwen van slimme oplossingen vind ik het ook leuk te werken aan styling van applicaties.

wouter scholtens

Ik heb jarenlang iOS apps voor iPhones en iPads gebouwd. Nu bouw ik mee aan Mendix applicaties waarbij ik mijn kennis van traditionele programmeertalen gebruik om robuuste en onderhoudbare applicaties te bouwen. Ik vind het leuk dat ik binnen EGALiT deze kennis kan delen. 

Anne Franken

In 2022 heb ik de stap gemaakt naar Mendix. Ik heb bij EGALiT het traineeprogramma gevolgd en vrij snel daarna in projecten meegedraaid als developer. De afgelopen periode heb ik daarnaast de rol van scrum master/lead developer vervult. Bij EGALiT kan ik me snel ontwikkelen op alle facetten van het werk van de Mendix Business Engineer.

tEssa de jong

Na mijn studie bio-informatica ben ik in 2022 begonnen als trainee aan het traineeprogramma bij EGALiT, samen met Anne en Evelien. In rap tempo heb ik veel nieuwe dingen leren. Ik ben in de tussentijd al flink aan de slag geraakt in de projecten en applicaties voor onze klanten.

evelien flipsen

Na mijn studie Industrial Design ben ik bij EGALiT het traineeship ingestroomd in 2022. Hier ben ik opgeleid tot Mendix Business Engineer en kan ik me nog elke dag verder ontwikkelen. Ik vind het leuk om mooie oplossingen te kunnen ontwerpen en realiseren voor veel verschillende vraagstukken, bij veel verschillende klanten.

EMMA HASTJARJANTO

Na een slingerend carrièrepad met een focus op web en design, ben ik in 2023 met het traineeship bij EGALiT begonnen. Ik vind het fantastisch om elke dag weer lekker te puzzelen en goede oplossingen in elkaar te leren zetten en kan niet wachten dit straks toe te kunnen passen op mooie projecten.

GLEnIÑO PASSIAL

In september 2023 ben ik begonnen als trainee aan het traineeprogramma bij EGALiT. Ik heb zin om alles over Mendix te leren en mijn nieuwe opgedane kennis toe te passen aan leuke leerzame projecten om uiteindelijk een Mendix Business Engineer bij EGALiT te worden.

Oplossingen die werken

Gewoon goede applicaties, dat is waar we het allemaal voor doen. Onze medewerkers zijn specialisten met verschillende expertises, waardoor we ook voor uiteenlopende klanten oplossingen hebben gemaakt.

waar gaat deze trein heen?

Ontspannen reizen, omdat je makkelijk toegang hebt tot relevante informatie. De NS toont reizigersinformatie in de app en op schermen boven perrons. We bouwden in opdracht van de NS een applicatie waar een deel van deze informatie vandaan komt: een stamdata-systeem.

Niet helemaal zeker in welke richting de trein vertrekt? Het ‘rijrichting’ pijltje uit de stamdata biedt uitkomst. Pech, een boom op het spoor? De verstoringsinformatie is in meerdere talen beschikbaar in het systeem en wordt direct omgeroepen in de relevante treinen. Een tastbaar, zichtbaar resultaat, waar dagelijks duizenden reizigers gebruik van maken.

nooit meer lege schappen

Campingwinkels, buurtsupers, en boerderijen met een klein winkeltje moesten wekelijks aan leverancier Boon Food Group doorgeven wat ze nodig hadden. Om hen tijd en moeite te besparen, bedachten we de winkelbestel-app. De winkelier loopt nu met een scanner door de winkel, scant kaartjes voor de lege schappen en vult in hoeveel er bijbesteld moet worden. Die informatie gaat via de app naar Boon Food Group, die precies leveren wat de winkelier nodig heeft. Altijd volle schappen dus!

safety first

We hielpen de GGD met een app, die tijdens de coronapandemie goed van pas kwam. De GGD en haar geneeskundige hulpverleningsorganisatie in de regio (GHOR) kregen met allerlei uitdagingen op IT-vlak te maken. Ze moesten nieuwe processen optuigen, die ook digitaal ondersteund moesten worden. Denk bijvoorbeeld aan het in kaart brengen van regionale en nationale beschikbaarheid van persoonlijke beschermingsmiddelen (zoals mondkapjes, wegwerphandschoenen, oogbescherming). Inmiddels kan de app veel meer. Zo heeft de GGD inzicht in de voorraden op haar locaties. Daarnaast biedt de app ook inzicht in de testcapaciteit per locatie en de capaciteit van bron- en contactonderzoek. Tot slot gebruikt de GGD de app voor allerlei vragenlijsten. Een flinke klus, met grote impact

wat ligt er op de bodem?

Fugro doet bodemonderzoek, zowel op land als op zee. Voor Fugro Netherlands Marine bouwden we een Mendix-applicatie om de inzet en het onderhoud van materiaal te beheren. Denk aan ‘kleine’ boortorentjes aan boord van hun schepen, die soms kilometers diep onder water de bodem onderzoeken. Dat stelt natuurlijk hoge eisen aan het materiaal, en dus zijn strakke onderhoud- en certificering-schema’s nodig.
De applicatie houdt bij welk materiaal nodig is voor een project, beheert het onderhoud en de certificeringen. Omdat de app ook midden op de oceaan moet werken, hebben we een Progressive Web App (PWA)-module gebouwd. De data wordt vanuit het hoofdkantoor ingeladen en is ook offline beschikbaar. Zo kan Fugro lekker doorwerken!

Persbericht 21-06-2023

Nieuwe directeur en investeerders boosten groei EGALiT

Nieuwe ontwikkelingen binnen EGALiT Consultants BV uit Amersfoort: de aanbieder van maatwerk softwareapplicaties groeit verder en breidt haar team uit met een nieuwe directeur en nieuwe aandeelhouders.

Per 1 juni 2023 is Johan van Duinkerken aangeschoven in het directieteam van EGALiT. Samen met huidige directeur Walter Moerkerken neemt hij het roer van het Amersfoortse bedrijf in handen. Ook hebben Johan en investeerder Gert-Jan Huisman een meerderheid van aandelen van de oprichters overgenomen.

EGALiT is al bijna 10 jaar een vertrouwde partner voor het realiseren van maatwerk softwareapplicaties. Walter Moerkerken is sinds 2021 operationeel directeur. Hij merkt een groei in het bedrijf: “Alle applicaties die we de afgelopen 10 jaar naar productie hebben gebracht zijn nog volop in gebruik. Ze draaien op de nieuwste versies en worden nog regelmatig van nieuwe functionaliteiten voorzien. Onze klanten weten ons ook te vinden voor nieuwe maatwerktoepassingen en daarnaast groeit ons klantenbestand. Werk aan de winkel dus.”

Hij vervolgt: “We zijn extra trots dat ons traineeprogramma zijn vruchten afwerpt. Door veel persoonlijke aandacht te combineren met ons ESA Framework als kapstok, kunnen we nieuwe collega’s gericht opleiden, zodat ze in een mum van tijd meedraaien in onze klantprojecten. Dat onze groei  gepaard gaat met een uitbreiding van de directie, is voor mij een logisch en noodzakelijk gevolg. Met Johan hebben we nu ook de ervaring aan boord die nodig is om de verdere groei in goede banen te leiden.”

Nieuw directielid: Johan van Duinkerken

Johan van Duinkerken heeft ruim 30 jaar ervaring in de sector. Hij startte zijn carrière als programmeur en technisch ontwerper van een ERP-pakket. Hij groeide door als productmanager van een nieuw ontwikkelde business-applicatie voor de advocatuur en het notariaat. Begin 2000 werd hij eindverantwoordelijke voor een divisie die online webapplicaties voor de financiële dienstverlening ontwikkelde. Vier jaar later startte hij een eigen software factory, Triple S Unlimited, voor maatwerk webapplicaties. Nadat zijn bedrijf autonoom uitgroeide tot een professionele organisatie, verkocht hij het in 2015 aan een consultancy bedrijf voor verdere groei. De laatste jaren ondersteunde Johan verschillende softwarebedrijven op gebied van sales en business development. Ook bij EGALiT is Johan binnen de directie verantwoordelijk voor Sales.

Johan: “EGALiT trok mijn aandacht omdat zij met een relatief kleine club mensen een hoogwaardige kwaliteit aan applicaties bij grote ondernemingen hebben geïmplementeerd. Hun uitgangspunten, op tijd leveren van de gevraagde functionaliteit met een hoge kwaliteit, passen helemaal bij mijn DNA. Flexibiliteit en op ieder moment klaar staan voor de klant, dat is waar het om draait. Met als kernwaarden betrouwbaarheid, kwaliteit en gelijkwaardigheid.”

Investeringen

Johan van Duinkerken en privé-investeerder Gert-Jan Huisman geven EGALiT een nieuwe kapitaalinjectie. Zij nemen een meerderheidsaandeel over van de voormalige eigenaren. Die investeren op hun beurt de opbrengst weer in de nieuwe groeifase van hun andere onderneming, Menditect. EGALiT blijft partner en wederverkoper van Menditect, een testoplossing voor Mendix applicaties. Gert-Jan Huisman is naast zijn rol als investeerder bij EGALiT eindverantwoordelijk voor de in 2015 opgerichte investeringsmaatschappij Anders Invest.

Over EGALiT

EGALiT is als softwarebedrijf gespecialiseerd in verschillende gebieden van softwareontwikkeling en -oplossingen. EGALiT is bekwaam in het ontwerpen, ontwikkelen en implementeren van op maat gemaakte softwaretoepassingen voor klanten. Deze oplossingen worden ontwikkeld met het low-code ontwikkelplatform Mendix.

EGALiT ontwikkelt applicaties dankzij haar ESA-architectuur en Mendix sneller dan met traditionele ontwikkeltalen. Ook kunnen we geavanceerdere functionaliteit implementeren. De oplossingen van EGALiT zijn op maat gemaakte oplossingen voor processen waar standaard systemen geen of (te) weinig functionaliteit bieden.