Adaptieve stabiliteit

Maak jouw Mendix-app toekomstbestendig met een solide architectuur

Wat is adaptieve stabiliteit?

Adaptieve stabiliteit betekent dat een applicatie flexibel en schaalbaar is, zelfs als er veranderingen en uitbreidingen nodig zijn. Vaak wordt snelheid boven structuur gesteld, waardoor apps snel rommelig worden opgebouwd.

Hoewel een snelle lancering soms noodzakelijk is, kan dit op lange termijn problemen veroorzaken in de vorm van software van slechte kwaliteit, zoals trage doorontwikkeling, moeilijk samenwerken en gebrek aan overzicht. Adaptieve stabiliteit betekent daarom dat je een app niet alleen snel ontwikkelt, maar ook rekening houdt met de toekomst. Door een goede structuur en flexibele basis leg je de fundering voor toekomstige groei, snellere aanpassingen en lagere onderhoudskosten.

Egalit

Waarom ontstaat slechte kwaliteit bij softwareontwikkeling?

Door deze factoren te adresseren en te werken met een gestructureerde aanpak, zoals het volgen van Mendix-conventies en het inzetten van architectuurexperts, kunnen kwaliteit en stabiliteit van applicaties aanzienlijk worden verbeterd.

Gebrek aan duidelijke richtlijnen

Het ontbreken van gestandaardiseerde codeconventies en architectuurprincipes leidt vaak tot inconsistente en moeilijk onderhoudbare code.

Onvoldoende kennis en ervaring

Ontwikkelaars die onvoldoende bekend zijn met Mendix of het toepassen van best practices, maken sneller fouten.

Druk om snel te leveren

Strakke deadlines kunnen ertoe leiden dat er minder aandacht wordt besteed aan kwaliteit en testing.

Gebrekkige samenwerking

Gebrek aan goede communicatie tussen teamleden kan resulteren in misverstanden en technische schulden.

Onvoldoende testen

Zonder grondige tests blijven bugs en structurele problemen onopgemerkt tot in latere fasen van het project, wanneer ze moeilijker en duurder zijn om op te lossen.

Hoe wij dit voor jouw oplossen

Bij EGALiT hebben we een standaard manier van werken ontwikkeld, genaamd ESA: Extended Mendix Software Architectuur. Dit framework is gebaseerd op jarenlange ervaring en best practices, en biedt duidelijke richtlijnen voor de ontwikkeling van robuuste en schaalbare Mendix-applicaties.

Omdat al onze collega’s met deze standaard werken, zijn al onze applicaties begrijpelijk gecodeerd. Zo kunnen we eenvoudig aanpassingen maken of verder bouwen op apps die we eerder hebben ontwikkeld. Zonder dat we voor verrassingen komen te staan! Hiermee zorgt ESA niet alleen voor betere samenwerking, maar ook voor lagere onderhoudskosten, snellere ontwikkeling en toekomstbestendigheid.

EGALiT standaard

We bouwen apps die lang meegaan. En dankzij het Low-code-platform van Mendix kunnen we deze snel ontwikkelen. Doordat we niet pas in de ontwikkelfase, maar al tijdens het ontwerp betrokken zijn, weten we precies wat onze klanten nodig hebben.

Maatwerk met Mendix

Met Mendix bouwen wij maatwerksoftware die precies past bij de wensen van de klant – snel, flexibel en toekomstbestendig!

Makkelijk uitbreidbaar

Snel resultaat aan de voorkant, strak georganiseerd onder de motorkap – met ons ESA-framework blijft onderhoud eenvoudig en uitbreidingen soepel.

Geavanceerde koppelingen

Met Mendix creëer je moeiteloos geavanceerde koppelingen naar andere systemen, dankzij open API's, integratiemogelijkheden via REST, SOAP en OData, en out-of-the-box connectors.

Functionele componenten

Wij geloven in maatwerk software zonder het wiel telkens opnieuw uit te vinden. Door functionele componenten zoals workflow engines, reporting tools, vragenlijsten, OCR en AI slim te hergebruiken, besparen we tijd en geld.

Veilig en up-to-date

Met een slimme mix van reactieve, preventieve en defensieve controles zorgt Mendix ervoor dat hun platform altijd veilig is. Mendix voldoet daarbij aan een reeks van externe beveiligingscertificeringen en assurancerapporten.

ESA Waarborg

De ESA Waarborg van EGALiT zorgt ervoor dat Mendix-code overzichtelijk en beheersbaar blijft, zelfs bij snelle ontwikkeling – geen spaghetti-code dus, maar duurzame softwarekwaliteit volgens bewezen best practices.

Onze succesvolle samenwerkingen